صیفی جات

مشخصات گیاه شناسی سیر

مشخصات گیاه شناسی سیر

سیر مانند پیاز معمولی یک لپه ای و از خانواده سوسنی ها می باشد . نام علمی این گیاه آلبوم ساتيوم AI. Sativum و دارای پیازی است که از چند پیاز کوچک و پهن که ما آنها را سیرچه می نامیم تشکیل شده است. روی مجموع سیرچه های یک پیاز را پوست نازك خشکی که بعد از بین می رود و سیرچه ها را آزاد می کند پوشیده است.در آب و هوای سرد و یا معتدل سرد شمال بوته سیر تولید بذر نمی کند ولی گاهی بجای گل غده یا پیازهای کوچک ظاهر می شود که می توان بوسیله آنها این گیاه را زیاد کرد ولی بطوریکه بعدا خواهیم دید تکثیر سیر همیشه بوسیله سیرچه هایی که پیاز کامل سیر را تشکیل می دهد ودر داخل خاك تولید می شود انجام می گیرد.ازنظر گیاه شناسی سیر دارای انواع زیاد نیست ولی از نظر باغبانی و سبزیکاری چهارنوع سیر تشخیص داده می شود

سیرسفید یاسیرمعمولی

در این نوع پیاز سیر از تعداد زیادی سیرچه تشکیل شده ورنگ پوست پیاز کاملا سفید است. این رقم بیش از سایر ارقام سیر کاشته شده و در بازار دیده می شود

 سیر صورتی

در این نوع پوست روی پیاز صورتی رنگ است . مقاومت سیر صورتی به سرما و رطوبت زیاد تر از مقاومت سیر سفید است و محصول آن نیز زودتر می رسد.

سير قرمز

روی پیاز سير قرمز پوشیده از پوست کاملا قرمز است و پیاز و سیرچه های آن درشت تر از دو نوع اول است. شاید این رقم سیر اروپائی همان نوع سیر هائیتی است که در آمریکا به مقدار کم کاشته می شود

سیر اسپانیولی یا سیر رو کامبول

سیر روکامبول Rocambole که نام علمی آن آليوم اوفيوس كوردون Al . Ophioscordon می باشد بیشتر در نواحی گرمسیر می روید و اصل آن از مصر است. در انتهای ساقه هوائی این نوع که شکل مارپیچی بخود می گیرد مقداری غده یا بولبی ظاهر می شود که می توان از آنها در ازدیاد این نوع استفاده کرد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا