صیفی جات

خاك و كود سیر

خاك و كود سیر

سیر را در خاك قوی و حاصلخیز سبک می کارند. معمولاً اراضی شنی کنار رودخانه ها «لای» که در اصطلاح عوام به لات معروف است بهترین زمین برای کاشت این محصول می باشد. از حيث جنس خاك بطور کلی همان خاکی که برای کاشت پیاز مورد استفاده قرار می گیرد برای کاشت سیر نیز نتیجه بسیار رضایت بخش می دهد. بنابراین سیر را می توان درانواع مختلف خاك از لیمونی سنگین تاشنی سبک کاشت شرط موفقیت یکی مرطوب نبودن خاك است زیرا در اراضی مرطوب پیازسیر خیلی زود می پوسد ودیگری غنی بودن زمین از حيث مواد ازته.از حيث كود باید تذکر داد که اغلب کشاورزان وسبزیکارها برای کاشت سیر از اراضی لیمونی قوی بدون كود اضافی استفاده می کنند و در هر قطعه زمین زودترازدوسال یک مرتبه به کاشت این محصول مبادرت نمی کنند زیرا سیر گیاهی است که زمین را فوق العاده ضعیف می کند.در زمین هائی که از حيث مواد آلی فقیر هستند و یا بکلی فاقد آن می باشند معمولا سیر را بعد از یک کود سبز مانند سنگینک و یا ماشکی که چند ماه قبل از کاشت سیر زیر خاك کرده باشند می کارند و اگر زمین نسبت به سایر مواد غذایی گیاه نیز فقیر باشد باید باین کود طبیعی بهمان ترتیبی که برای پیاز بیان کردیم و بهمان مقدار کود شیمیایی قبل از کاشت سیر با خاك مخلوط کرد.معمولا کود مخلوط که دارای 5% ازت و 10% فسفر و 4 تا 6% پطاس باشد بمقدار ۸۰ تا ۱۲۰۰ کیلو در هکتار در این قبیل اراضی خیلی ضعیف نتیجه خوبی می دهد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا