صیفی جات

درباره کدوها

کدوها

تحت عنوان کدو سه نوع گیاه از خانواده کدوئیان مورد مطالعه قرار می گیرد که هرسه ازجورهای مختلف جنس کوکوربيتا Cucurbita می باشند ولی نظر به یکنواخت بودن احتياجات این گیاهان ازحیث مواد غذایی و نوع خاك و طرز کاشت ما هرسه نوع را در یک مبحث مورد مطالعه قرار می دهیم .

1- نام گیاه در زبان های خارجی :
فرانسه : کورژ دوسن ژان Courge de saint jan – کورژ Courge -کورت Courgette – بنه تورك Bonnet tuc – توربان Turban – توربانه Turbanet – سیتروی Citrouille – پوتيرون Potiron – پاتینسون Patisson – ژیروسون Giromon .
انگلیسی:
سمرسكواش Summer squash – پمپيون Pumpion – پميكين pumpkin – وينترسكواش Winter squash – ترك کپ Turk s cap – تربان سکواش Turban squash
آلمانی:
کوربیس Kuerbis

مشخصات گیاه شناسی انواع کدوها

بطوریکه ذکر شد انواع کدوها از جنس کوکوربیتا و از خانواده کوکوربیتاسه Cucurbitacee می باشند . این گیاهان مانند سایر جنس های این خانواده نبا تاتی یک پایه و گرمسیری واغلب یکساله هستند وانواع کدوهای اهلی که میوه آنها مورد استفاده انسان قرار می گیرد ازسه جورمشخص مشتق می شوند که عبارتند از :
1-کوکوربیتاپپو Cucurbita Pepo
2- کوکوربیتا موشاتا Cucurbita moschata
3- کوکوربیتا ماکسیما Cucurbita maxima
انواع کدوهای ایران نیز که به سه دسته تقسیم می شوند از سه جنس نامبرده می باشند به این ترتیب که کدوی مسمائی ازجور کوکوربیتاپپو و کدوی حلوائی یا رشتی ازجور کوکوربیتا موشاتا و کدوتنبل از جور کوکوربیتا ماکسیما هستند.هریک ازجورهای کدو در ممالک خارج دارای ارقام مختلفی می باشند که ما بجای خود درباره آنها توضیح خواهیم داد ولی برای تشخیص جورهای گیاه شناسی جنس کوکوربیتا از نظریه و روش کاستتر Casteter و اروین Ervin پیروی می کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا