صیفی جات

گل گیری خربوزه

گل گیری

به عمل نگاه داشتن فقط دو یا چند میوه روی بوته خربوزه وحذف بقیه گل های نر و ماده را گل گیری می نامند . در ایران موقعی که میوه های تشکیل شده به درشتی یک خرما شدند عمل دیگری انجام می دهند که عبارتست از پوشاندن میوه با خاك پای بوته این طریق که میوه جوان و خیلی کوچک را که دارای پوست نازك ولطیف می باشد در یک برگ که از همان بوته جدا کرده اند پیچیده زیر مقداری خاك بنحوی که تمام اطراف ميوه پوشیده شود دفن می کنند . بمرور که میوه درشت می شود مقدار خاك اطراف و روی آنرا زیاد می کنند . این عمل تا موقعی که خر بوزه به نصف یادوسوم درشتی عادی خود برسد ادامه دارد . پس از آنكه خربوزه به حد رشد لازم رسید آنرا ازخاك درآورده در مقابل آفتاب قرار می دهند تا رنگ طبیعی خود را بدست آورد و شیرین گردد یعنی با کمک آفتاب برسد.زیر خاک کردن میوه خربوزه برای جلوگیری از تخم گذاری یک نوع مگس در داخل میوه که باعث «کرمو» شدن آن می شود می باشد. نام علمی این مگس خربوزه میوپارد اليس پاردالينا Myopardalis pardalina می باشد . در ساير ممالک بجای زیر خاک کردن میوه از سموم مختلف که اغلب دارای د.د.ت می باشند استفاده کرده ۲ یا ۳ مرتبه و گاهی دفعات زیادتری تمام مزرعه را سمپاشی می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا