آموزش هاازدیاد و تکثیر

پرورش و نگهداری از پتوس منجولا

پرورش و نگهداری از پتوس منجولا (Manjula Pothos)

شاید یکی از خیره کننده ترین ارقام پتوس موجود پتوس منجولا باشد که با برگ های بزرگ و قلبی شکلش و رنگ های خیره کننده سفید، سبز و کرم شناخته می شود. در مقایسه با انواع دیگر پتوس ها، این پتوس نسبتاً کمیاب است و شاید برای خرید آن نیاز باشد به گلخانه ها و گلفروشی های بیشتری سر بزنید. این گیاه نگهداری کمی نیاز دارد و بسیار زیبا است. در ادامه به آموزش پرورش و نگهداری از پتوس منجولا می پردازیم.

قبل از خرید دقت کنید پتوس منجولا در صورت مصرف و خوردن برای انسان، گربه و سگ سمی است. باید این گیاه را دور از دسترس هر حیوان خانگی یا نوزادی قرار دهید.

مراقبت و نگهداری از پتوس منجولا

با وجود ظاهر بسیار زیبا و جذابی که دارد اما مراقبت از این گیاه بسیار آسان است. مانند سایر انواع پتوس ها، پتوس های منجولا سازگار و انعطاف پذیر هستند و در شرایط رشد منظم خانگی به خوبی رشد می کنند. به دلیل چند رنگ بودن گیاه ، پتوس منجولا نیاز به نور بیشتری نسبت به انواع غیر چند رنگ دارد اما در غیر این صورت مراقبت از آن بسیار شبیه به پتوس طرلایی یا گلدن استاندارد است.

 نور

پتوس منجولا با طیف وسیعی از شرایط نوری سازگار می شود، فقط مطمئن شوید این گیاه را در معرض نور مستقیم و شدید خورشید قرار ندهید زیرا برگ های ظریف این گیاه را می سوزاند. در حالی که پتوس منجولا در شرایط کم نوری هم زنده می ماند اما نسبت به سایر پتوس های به نور بیشتری نیاز دارد تا رنگ های سفید روی برگ ها حفظ شوند و ظاهر زیبایش همیشه ماندگار بماند. بنابراین در صورت امکان این گیاه را در محیطی با نور روشن و غیر مستقیم قرار دهید.

نور مورد نیاز پتوس منجولا
نور مورد نیاز پتوس منجولا

خاک مورد نیاز پتوس منجولا

در مورد خاک پتوس منجولا باید گفت بهتر است این گیاه را در مخلوط گلدانی لومی و با زهکشی خوب بکارید. خاک گلدانی استاندارد گیاهان خانگی برای این نوع پتوس ها خوب است اما بهتر است کمی پرلیت به خاک اضافه کنید تا زهکشی خاک را بیشتر کنید.

آبیاری

برای آبیاری این گیاه دقت کنید چند سانتیمتر قسمت بالایی خاک خشک شود و سپس اقدام به آبیاری کامل گیاه کنید. پتوس منجولا بسیار انعطاف پذیر هستند و کمی در برابر ابیاری کم مقاومت هستند، بنابراین اگر زمانی فراموش کردید به گیاهتان آب بدهید نگران نباشید با آبیاری منظم دوباره گیاهی زیبا و جذاب خواهید داشت.

دما و رطوبت 

پتوس منجولا به راحتی در دما و رطوبت خانگی استاندارد رشد می کند. با این حال اگر می خواهید گیاهی قوی و زیباتر داشته باشید بهتر است مقداری رطوبت اطراف این گیاه را بیشتر کنید. بنابراین بهتر است این گیاهان را در اتاق های مرطوبی مانند حمام ها، لاندری روم یا حتی آشپزخانه قرار دهید یا نزدیک آنها یک مرطوب کننده هوا بگذارید.

این گیاهان گرمسیری نسبت به سرما یا یخ زدگی مقاوم نیستند بنابراین آنها را در طول زمستان در معرض هوای سرد یا کنار پنجره های سرد قرار ندهید.

کوددهی به پتوس منجولا

پتوس منجولا نیاز به کوددهی منظم ندارد اما تغذیه مداوم در فصل بهار و تابستان به گیاه اجازه رشد سالم و علاوه بر این حفظ چند رنگی را می دهد. در فصول رشد بهترین گزینه استفاده از کود های مایع متعادل به صورت ماهانه است که داشتن گیاهی سالم و زیبا را تضمین می کند.

پرورش و نگهداری از پتوس منجولا
پرورش و نگهداری از پتوس منجول

پرورش و تکثیر پتوس منجولا

پتوس منجولا به راحتی از قلمه های ساقه قابل تکثیر است. قلمه کردن ساقه ها نه تنها به شما اجازه می دهد گیاهان جدیدی داشته باشید و آنها را به اطرافیان و خانواده خود هدیه دهید بلکه باعث رشد بهتر گیاه نیز می شود و هر شاخه ای که بریده می شود مجدداً شروع به شاخه زایی می کند و شاخه های جدیدی تولید می کند.

همچنین اگر می خواهید گیاهانی بزرگتر داشته باشید می توانید پس از رشد قلمه ها آنها را به گلدان اصلی برگردانید تا گیاهی جذاب تر و پر تر داشته باشید. برای تکثیر پتوس منجولا از طریق قلمه ساقه ها باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا قلمه های ساقه ای با اندازه 10 تا 12 سانتیمتر جدا کنید و مطمئن شوید برش مستقیماً زیر برگ یا گره زده شود.
  • برگ ها را از نیمه پایینی قلمه جدا کنید و با استفاد هاز یک شیشه یا ظرفی دیگر ساقه را درون آب قرار دهید.
  • قلمه ها را در موقعیتی قرار دهید که نور روشن و غیر مستقیم دریافت کنند و هر هفته آب را عوض کنید تا تازه بماند.
  • پس از چند هفته متوجه می شود ریشه ها رشد می کنند. وقتی ریشه ها حداقل به 2 سانتیمتر رسیدند می توانید قلمه ها را دوباره درون مخلوط گلدانی مرطوب با زهکشی خوب بکارید.
  • یک یا دو هفته اول پس از کاشت به طور مداوم قلمه ها را مرطوب نگه دارید تا ریشه ها به خوبی در خاک سفت شوند. پس از دو هفته می توانید برنامه آبیاری منظم را ادامه دهید.
پرورش و تکثیر پتوس منجولا
پرورش و تکثیر پتوس منجولا

آفات رایج پتوس منجولا

مراقب آفات رایج گیاهان خانگی مانند شپشک آردآلود، اسکال ، پشه های سیاه گلدان و کنه های عنکبوتی باشید. به محض اینکه متوجه هرگونه آلودگی شدید با صابون حشره کش یا روغن چریش گیاه را درمان کنید. انجام معاینات منظم برای وجود چنین آفات باید بخشی از برنامه مراقبتی شما باشد تا هجوم های احتمالی را هرچه سریع تر تشخیص داده و آنها را از بین ببرید

مشکلات رایج پتوس منجولا

مانند بسیاری از گیاهان پتوس، پتوس منجولا نیاز به نگهداری کمی دارد و به طور کلی مشکل خاصی ندارد. با این حال در صورت مراقبت نادرست یا هجوم آفات گاهی اوقات مشکلاتی ایجاد می شود که در ادامه به برخی از رایج ترین آنها می پردازیم.

برگ های زرد

یکی از مشکلات پرورش و نگهداری پتوس منجولا برگ های زرد می باشد، چند دلیل احتمالی وجود دارد که برگ های پتوس منجولا زرد می شوند. اولاً برگ های زرد گاهی اوقات به دلیل پوسیدگی ریشه یا بیماری ایجاد می شوند. دوم اینکه برگ های زرد می تواند نشانه ای از عدم دریافت نور کافی توسط گیاه باشد. سعی کنید گیاه را به مکان روشن تری ببرید تا در آن همه برگ ها در معرض نور روشن و غیر مستقیم باشند.

برگ های قهوه ای

برگ های قهوه ای معمولاً نشانه ای از عدم دریافت آب یا رطوبت کافی توسط پتوس منجولا هستند. گاهی اوقات در شرایط بیش از حد خشک نوک برگ ها شروع به خشک شدن می کند. سعی کنید رطوبت اطراف گیاه را افزایش دهید و به دفعات گیاه را آبیاری کنید.

برگ های افتاده

برگ های افتاده و پژمرده نشانه اولیه تشنگی گیاه شماست و در این مواقع گیاه نیاز به آب بیشتری دارد. پس از دیدن چنین موردی گیاه را به طور کامل آبیاری کنید و باید در عرض یک ساعت یا بیشتر گیاه به حالت عادی خود بازگردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا