صیفی جات

برداشت و خشک کردن پیاز

برداشت محصول پیاز

 پیاز را در زراعت کوچک بوسیله ادوات دستی مانند بیل و یا چنگک باغبانی انجام می دهند ولی در زراعت های بزرگ و سطح وسیع این عمل بوسیله ماشین های برداشت خود کار انجام می گیرد

خشک کردن پیاز

پس از برداشت معمولا پیاز را چند روز و یا چند هفته که بستگی بمقدار رطوبت و درجه حرارت محل دارد در مزرعه روی زمین باقی می گذارند تا تمام رطوبت آن تبخیر شده و خشک شود و پوست آن به آسانی از بقیه پیازجدا گردد.اگر هوای محل، مرطوب یا بارانی باشد باید پیازها را زیرمحل سرپوشیده ای و یا در داخل اطاقی خشک کرد. خشک کردن پیاز قبل از حمل به انبار برای نگاهداری زمستانه حتما لازم است زیرا درجه خشک بودن آن در نگاهداری در انبار فوق العاده مؤثر است یعنی پیاز مرطوب خیلی زود تر از پیاز خشکی پوسیده و یا مورد حمله انواع مختلف بیماری های انباری قرار می گیرد .در بعضی ازنقاط برای خشک کردن پیاز از خوانچه های چوبی که ته آن با تور سیمی بسته شده و یا از قطعات چوب فاصله دار تشکیل گردیده و یا از جعبه هایی که ته و اطراف دارای سوراخ هایی برای عبور هوا می باشد استفاده می کنند. در این طرز خشک کردن پیازها را در خوانچه یا جعبه قرارداده درمقابل آفتاب می گذارند و اگر در موقع شب خطر باران و يا شبنم در پیش باشد جعبه ها و یا خوانچه ها را روی یکدیگر قرارداده و روی تمام آنها را با سقفی موقت و یا پارچه غیرقابل نفوذ به آب و رطوبت ( برزنت) می پوشانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا