بیماری های پیاز و سیر در ایران
1- بیماری پوسیدگی خاکستری – عامل این بیماری قارچی بنام بوتريتيس آليئي Batrytis allii می باشد این بیماری مخصوصا برای پیازهای سفید در انبار فوق العاده خطرناك بوده و در مدت کوتاهی تمام محصول انبار شده را از بین می برد. باید پیازها را با برگ پس از رسیدن کامل برداشت کرد و در مقابل آفتاب قرارداد تا برگ ها بتدریج ولی کاملا خشک شوند.
۲- بیماری لکه ستارهای سیاه پیاز- کولتوتریکوم سیرسینانس که ازدسته قارچ ها است عامل این بیماری می باشد وروی پوست خارجی پیاز سفید لکه های سیاه ستارهای شکل بوجود می اورد . این لکه های سیاه پوسته محافظ را فاسد کرده و داخل پیاز را در معرض آلودگی به قارچ ها و باکتری های نیمه ساپروفیت قرار می دهد.
3- زنگ پیازوسیر– مربوط به حمله قارچی است بنام پوکسینیا آليثي Puccinia allii در ورامین و اهواز روی سیر خسارت شدید داشته است. روی پیازخسارت زیاد و مهمی دیده نشده بیماری بصورت جوش های درشت و فراوان روی سطح برگ ها ظاهر می شود . از این جوش ها گرد قرمز مایل به خرمائی خارج می شود . سمپاشی با فربام بمحض بروز اولین جوش ها مفید است.
4- سفيدك داخلی پیاز پرونوسپور شلای دنی. Peronospora schleideni در دو سال اخیر در گیلان دیده شده و خسارت وارده زیاد بوده است. برگ های پیاز بیشتر از قسمت بالا و گاهی از وسط مبتلا به این بیماری می شوند و در هوای خنک و مرطوب پوشش خاکستری رنگی کونیدیوفور قارچ روی برگ ها ظا هر می گردد. برای مبارزه می توان بمحض بروز اولین علائم با چند بار سمپاشی با سموم مسی اقدام نمود.