زراعیزراغت و باغداریگیاه شناسی

درباره تره ایرانی

تره ایرانی

(Alium Sp.)

ازنظر گیاه شناس یجور این گیاه هنوز تعیین نشده است گویا قسمت باغبانی دانشکده دولتی ایالت یوتا در ممالک متحده آمریکای شمالی مقداری بذر تره ایرانی بامریکا برده است ولی نتیجه تحقیقات آن دانشگاه هنوز به مؤلف نرسیده است.تره ایرانی گیاهی است چند ساله یا دائمی که در سبزیکاری هردو یا سه سال یکمرتبه کاشت بذر آنرا تجدید می کنند . قسمت قابل استفاده تره ایرانی فقط برگ های سبز هوائی آن می باشد.موقع کاشت بذر این گیاه در بهار و يا از اواسط شهریور تا اواسط مهرماه می باشد. و برای این امر زمین را شخم کرده و مقدار کافی کود دامی (در حدود ۲۰ تا 25 تن در هکتار) بوسیله همان شخم اول و يا بوسیله دیسک با خاك مخلوط می کنند. اگر زمین از حيث مواد آلی و هوموس غنی باشد می توان بجای کود دامی از کودهای شیمیائی ازته ويا کودهای مخلوط به مقدار ازت آن ۲ یا ۳ برابر مقدار فسفر و پطاس باشد استفاده کرد.بهترین طریق کاشت بذرتره ایرانی کاشت خطی است در این صورت فاصله خطوط کاشت ۲۰ تا 25 سانتیمتر خواهد بود.پس از آنکه بذر سبز شد و بحد رشد کافی رسید با چاقوی برندهای برگ های تره را بفاصله یک یا دو سانتیمتر ازسطح خاك قطع می کنند. بلافاصله پس از برداشت محصول درصورتیکه مقدور باشد 75 تا ۱۰۰ کیلوکود ازت دار مانند سولفات دامونياك در هر هکتار به محصول داده آبیاری می کنند .بعد از ۳ هفته تا یکماه و اگر هوای محل نسبتا سرد باشد يکماه و نیم بعد مجددا اقدام به برداشت محصول می کنند . بااین ترتیب 4 تا 5 چین تره درسال برداشت می شود . پس از سال دوم ریاسوم کاشت زمین را شخم کرده و آنرا برای کاشت محصول دیگری آماده می کنند .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا