زراعی

صفر تا صد انواع تره

تره

اسم من ((تره )) است ! املاح معدنى ، کلسیم و آهن به وفور در من موجود است .رنگ چهره را باز مى کنم .
فارسى من گندنا مى باشد، ولى اکنون بیشتر به من تره و سبزى تره مى گویند. اهالى گیلان مرا ((کوار)) مى نامند.
یک نوع شیرین و مفید من در کردستان به عمل مى آید که به زبان محلى ((کیلافه )) نام دارد. اقسام وحشى من باریک و تند بوده ، و کوچوک نامیده مى شود. و دو برادر دارم یکى به نام والک و دیگرى به نام تره پیاز که به آن تره فرنگى هم مى گویند. عربى من کراث و کراث البقل است . من از خانواده ى پیاز بوده و مانند آن سودمند مى باشم ، ولى بوى من از آن کمتر است ، و کسى که مرا خرد کند مجبور به ریختن اشک نیست . ادرار را زیاد مى کنم – خلطآور بوده و سینه را نرم مى نمایم و براى از بین بردن ذرات و رسوبات زرد رنگ از ادرار مبتلایان به رماتیسم تجویز شده ام .
جوشانده ى من براى باز شدن صدا و درمان زکام – سرفه – لارنژیت و برونشیت و بطور کلى در التهابات دستگاه تنفس و رمهاى آن به کار مى رود! اگر مرا له کنید و بر محل نیش زنبور و زنبور عسل بگذارید، درد آنرا تسکین مى دهم – من سرشار از ویتامین ث و املاح معدنى ، مثل کلسیم و آهن مى باشم و مقدار این ویتامین و املاح در من خیلى بیشتر از مقدار آن ها در تره فرنگى است . به حد کافى منیزى هم دارم و به همین جهت از سرطان جلوگیرى مى کنم . مالیدن برگ من با سرکه به پیشانى و جلو سر، خون دماغ را بند مى آورد. من براى بواسیر و بادهاى غلیظ شکم مفید مى باشم . اشتها را باز مى کنم و غریزه جنسى را تحریک مى نمایم و رنگ چهره را باز کرده و بر زیبایى و لطافت پوست مى افزایم . ارامنه ى ایران به خوردن من علاقه ى زیاد دارند و زیبایى و خوش آب و رنگى بانوان را از آن مى دانند.

تره ایرانی

تره ایرانی (Allium sp) به عنوان یک گیاه تک لپه از تیره سوسن(Liliaceae) و جنس آلیوم با مزه خاص و ویژگی های مرفولوژی خاص خود جزء سبزیهای پیازی محسوب می شود.
مشخصات ظاهری و ویژگیهای مورفولوژی و سیتولوژی این گیاه نشان دهنده رابطهء بسیار نزدیک آن به گیاه زراعی تره فرنگی(Allium ampeloprasum Var. porrum Gay) بوده و این دو گیاه به دو زیر گونه متمایز از گروه ampeloprasum تعلق دارند .بررسیهای اولیه در مورد تعیین نام علمی تره ایرانی نشان می دهند که این گیاه از نظر رده بندی تا حد زیر گونه ( مجاور گیاه ) Allium ampeloprasum ssp iranicum

با خواص گیاه تره (در سبزی خوردن) آشنا شوید

تره، (Allium ampeloprasum ssp. persicum) از گیاهان خوراکی است. رنگ آن سبزاست و آن را در دسته سبزی ها به شمار می آورند. برگ های آن به شکل نوارهای بلندی است که از ریشه آغاز می شوند و در امتداد طولی شکاف دارد.
این گیاه در آشپزی اروپا چندان شناخته شده نیست و حتی برخی ایرانیان اروپا آن را با پیازچه یکی می انگارند. شاید «Allium species» نوعی از آن باشد که در آلمان «Dauerlauch یا Ewigerlauchh» گفته می شود.

فواید تره

درمان تمامی عفونت ها،تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است که ساقه ندارد و برکهای آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نیز خوانده می شود.
ـ تره ناراحتی طحال را برطرف می کند.
ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر وپیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو می کند.
ـ مصزف تازه رای رفع یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است.
ـ مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه کرده کمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است.
ـ تره از سبزی های مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده ۴ گرم تخم تره در یک لیتر آب برای حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ کلیه و تسکین قولنج مفید است.
ـ خوردن تره که در سکه پرورده شده باشد، برای دفع سنگ کیسه صفرا وتورم طحال مفید است.
ـ تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بوا سیر قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنین خوردن ۱۵ گرم آب تره خام، خونریزی بوا سیر را قطع می کند.
ـ مالیدن آب تره یا له کرده آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالند اثر شفا بخش دارد.
ـ تره، ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.
ـ تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ویتامین های ب۱ ـ ب۲۲ در تره یافت می شود و دارای کاراتین نیز است.
ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی که مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نیست.
ـ جوشانده تره در رفع ذات الریه و رسوبات ادرای کمک زیادی می کند.
ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زکام، سرفه، برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفشی مؤثر است.
ـ انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است.
ـ در کاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسکین درد می شود.
ـ خوردن ۹ گرم تخم تره بو داده در روز، برای درمان اسهال مزمن و نفخ شکم مفید است.
ـ برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تره با سرکه را دربینی بچکانید. در این موقع متوجه خواهید شد که خونریزی بینی بند می آید.
ـ ضماد (مرهم) تخم تره، برای معالجه کک و مک، معالجه پیسی و تسکین دردهای عصبی و تحریکات جلدی اثر شفا بخش دارد.

بذر گیری تره فرنگی

تره فرنگی (به انگلیسی Leek) گیاهی دو ساله است که برای استفاده از ساقه های سفید شده و برگ هایش آن را می کارند. تره فرنگی بر خلاف پیاز غده تولید نمی کند و همه ی برگ های تره فرنگی سبز و پهن هستند و قسمت های زیرین این برگ ها در داخل زمین قرار گرفته و یکدیگر را می پوشانند و به شکل ساقه در می آیند و اگر این ساقه ها را در تاریکی قرار دهند سبزی خود را از دست داده و سفید می شوند که این قسمت سفید شده و مقداری از برگ های هوایی مصف غذایی دارند. برگ تره فرنگی پهن است، در بعضی گونه های تره فرنگی ساقه استوانه ای شکل و در بعضی دیگر در انتهای ساقه برآمدگی شبیه پیاز دیده می شود.
تره فرنگی یکی از گیاهان خوش طعم و قابل کاشت در آب و هوای سردسیری است.
این سبزی مقوی منبع غنی از ویتامین A محسوب می شود. تره فرنگی از خانواده پیاز است و به راحتی در فضای آپارتمان رشد می کند. بهترین زمان برای کاشت تره فرنگی اوایل بهار است.
گلدان ها را از خاک سبک و مرطوب پر کرده و دانه ها را در عمق سه میلی متری خاک قرار داده و به طور مرتب آبیاری کنید.
این گیاه نیازی به نور خورشید بطور مستقیم ندارد و بهتر است در سایه قرار گیرند.
دانه ها را در فاصله پنج سانتیمتری یکدیگر بکارید، زیرا این گیاه پس از رشد حجم زیادی را اشغال می کند.
در صورت نیاز و مشاهده زردی در برگ های گیاه، خاک گلدان را با کودهای گیاهی مناسب پر کنید. ۳۵ تا ۴۵ هفته پس از کاشت اولیه گیاه می توان محصول را برداشت کرد.
تره ‌فرنگي يکي از سبزي ‌هاي پُر خاصيتي است که رويش آن در فصل بهار بيشتر است. اين سبزي از خانواده ي پياز و مانند آن سودمند و سرشار از ويتامين و املاح معدني بوده و داراي برگ‌ هاي سبز رنگ به شکل نوار با غلاف دراز است.
تره‌ فرنگي ۲ نوع دارد؛ يکي پيازش کوچک‌ تر و ديگري بزرگ ‌تر است. اغلب آن هايي که پياز بزرگ ‌تر دارند را خام نمي‌ توان خورد و معمولا به صورت پخته در تهيه سوپ‌ هاي مختلف و کوکو به کار مي ‌برند.
تره‌ هايي هم که پياز کوچک‌ تر دارند را به صورت خام در سالاد سبزي استفاده مي ‌کنند.

خواص تغذيه ‌اي و درماني

تره ‌فرنگي سرشار از ويتامين‌ هاي B و C و داراي مقادير قابل توجهي املاح معدني نظير: آهن(عامل اکسيژ‌ن‌ رساني به خون)‌، منيزيم(ضد سرطان)‌، گوگرد(ضدعفوني‌ کننده قوي)‌، پتاسيم(کاهش ‌دهنده فشار خون)‌ و فسفر(تقويت کننده حافظه)‌ است.
البته خوب است بدانيد ويتامين C، آهن، منيزيم و کلسيم تره ‌فرنگي کمتر از سبزي تره است. معمولا سوپ تره ‌فرنگي را به بيماران مبتلا به سوء هاضمه و کساني که مبتلا به رماتيسم و کم‌ خوني هستند توصيه مي‌ کنيم. اين سوپ معده‌ هاي ضعيف را تقويت کرده و در عين حال خاصيت مليني دارد.
اين سبزي در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجي تراوش مي ‌کند که به همراه تار و پود سلولزي‌ اش مي ‌تواند بقاياي مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا براي مبتلايان به يبوست و بواسير بسيار نافع است.
تمام برگ‌ هاي سبز تره ‌فرنگي به دليل دارا بودن مواد گوگردي ضد عفوني‌‌ کننده قوي بوده و موجب تقويت دستگاه ريوي مي ‌شوند. اين مواد از طريق خون وارد ريه‌ ها شده و عفونت ‌هاي مجاري تنفس و ورم گلو را التيام مي ‌بخشد و از لحاظ خاصيت ادرارآوري در درجه اول قرار دارد. لذا با خوردن خام تره‌ فرنگي در انواع سالادها به حفظ سلامتي خود کمک بسزايي مي ‌کنيد.
مصرف اين سبزي مفيد بعد از غذا، مانع از ترش‌ کردن مي‌ شود و خلط ‌آور خوبي است و غريزه جنسي را تقويت مي‌ کند.
۱ ـ اگر مي‌ خواهيد با تره‌ فرنگي کوکو درست کنيد در هنگام طبخ از شعله ملايم استفاده نماييد تا روغن آن نسوزد و محتويات آن ازجمله تخم ‌مرغ به آرامي پخته و مغزپخت شود. در اين روش پخت، تخريب مواد مغذي به حداقل خود مي‌ رسد ولي به دليل آن که ويتامين C سبزيجات به حرارت حساس است در ضمن پخت از مقدار آن بسيار کاسته مي ‌شود. لذا به همراه اين غذا از سالاد گوجه ‌فرنگي و خيار استفاده کنيد تا کمبود ويتامين C اين غذا جبران شود.
۲ ـ در اين کوکو از روغن زياد استفاده نکنيد، چرا که روغن باعث سنگين و دير هضم شدن آن مي‌ شود.
۳ ـ به دليل آن که بيشتر سبزيجات حاوي سديم بالايي هستند از مصرف نمک در کوکو يا سوپ تره ‌فرنگي اجتناب کنيد و براي مزه‌ دار کردن کوکو از زرشک و براي خوش مزه تر شدن سوپ از آب ليمو استفاده کنيد. اين مواد علاوه بر ويتامين C سرشار از پتاسيم بوده و مي ‌توانند اثرات نامطلوب سديم را کاسته و جايگزين نمک شوند.
در ضمن جهت مقوي‌ تر شدن و خوش مزه و سهل ‌الهضم شدن کوکو مي ‌توانيد از گردو در آن استفاده کنيد.

توجه

اين غذا را مي‌ توانيد حداکثر تا ۲ روز در يخچال نگهداري کنيد و قبل از مصرف مجدد بايد آن را تا دماي ۷۰۰ درجه سانتي‌ گراد حرارت دهيد

طبقه‌بندی علمی

فرمانرو: گیاهان
دسته: گیاهان گلدار
رده: Liliopsida
راسته: Asparagales
خانواده: Alliaceae
سرده: Allium
گونه: A. ampeloprasum
زیرگونه‌: A. ampeloprasum var. porrum
نام سه‌جمله‌ای

انواع تره فرنگی

تره فرنگی ضخیم کوتاه تابستانی که خیلی زودرس است.
تره فرنگی نازک کشیده زمستانی که نازک و طویل است.
تره فرنگی زمستانی کشیده پاریس که دیررس است.
تره فرنگی زرد پواتو که ضخیم می باشد.

بذرگیری تره فرنگی

برای بذر گیری تره فرنگی بوته های خوب و سالم را در زمستان درآورده و پس از دسته کردن در زیر خاک نگهداری می کنند یا آن ها را در جای خود در مزرعه نگهداری کرده و در بهار از خاک درآورده و پس از تهیه زمین و کود دادن آن ها را به فاصله ۵۰ سانتی متر از هم نشا می کنند. این بوته ها در اواخر تابستان گل می دهند. زمانی که دانه های آن ها می رسد باید قبل از آن که غلاف های بذر کاملا خشک شود آن ها را چیده و تکان داده و از غلاف جدا کرده و بعد از خشک کردن آن ها را نگه داری کرد.

تره‌ فرنگي، سبزي پُر‌ خاصيت

تره‌ فرنگي، سبزي پُر‌ خاصيتReviewed by Farnaz on Aug 27Rating: تره‌ فرنگي، سبزي پُر‌ خاصيت تره ‌فرنگي يکي از سبزي ‌هاي پُر خاصيتي است که رويش آن در فصل بهار بيشتر است. اين سبزي از خانواده ي پياز و مانند آن سودمند و سرشار از ويتامين و املاح معدني بوده و داراي برگ‌ هاي…

خواص تره

یکی دیگر از سبزی های موجود در سبزی خوردن تره است، تره تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می رود. در ضمن با افزودن تره به غذا هایی مثل گوشت و ماهی می توان بوی بد آن ها را کاهش داد.

آشنایی کامل با خواص تره

جوشانده ى من براى باز شدن صدا و درمان زکام – سرفه – لارنژیت و برونشیت و بطور کلى در التهابات دستگاه تنفس و رمهاى آن به کار مى رود! اگر مرا له کنید و بر محل نیش زنبور و زنبور عسل بگذارید، درد آنرا تسکین مى دهم – من سرشار از ویتامین ث و املاح معدنى ، مثل کلسیم و آهن مى باشم و مقدار این ویتامین و املاح در من خیلى بیشتر از مقدار آن ها در تره فرنگى است . به حد کافى منیزى هم دارم و به همین جهت از سرطان جلوگیرى مى کنم . مالیدن برگ من با سرکه به پیشانى و جلو سر، خون دماغ را بند مى آورد. من براى بواسیر و بادهاى غلیظ شکم مفید مى باشم . اشتها را باز مى کنم و غریزه جنسى را تحریک مى نمایم و رنگ چهره را باز کرده و بر زیبایى و لطافت پوست مى افزایم . ارامنه ى ایران به خوردن من علاقه ى زیاد دارند و زیبایى و خوش آب و رنگى بانوان را از آن مى دانند.

چگونه از پیازچه ها استفاده کنیم؟

پیازچه دارای طعم ملایمی است که به عنوان یک سبزی چند منظوره می توان از آن در غذاهای مختلف استفاده کرد. هر دو قسمت حبابی شکل سفید رنگ و رشته های سبز رنگ پیازچه خوردنی هستند.پیازچه را می توان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراک های مرغ و گوشت ها به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد!علاوه بر این، پیازچه های ریز ریز شده و خرد شده را می توان درون سالادها، سُس ها و سوپ ها ریخت و یا این که آن را بر روی غذاهایی چون پیتزاها، ماکارونی ها و… قرار داد.برخی افراد با پیازچه املت درست می کنند که بسیار مطبوع است. کوکوی پیازچه را هم امتحان کنید.

آشنایی کامل با خواص پیازچه

پیازچه بیشتر برای بهبود طعم و مزه غذاها مصرف می شود. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.
پیازچه مانند سیر و تره فرنگی از خانواده آلیوم است و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود.
“پیازچه” فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه دریافتهاند که پیازچه ادرار آور است زیرا ۸۵ در صد آن را آب تشکیل می دهد، در پیازچه ۲۴۳ میلی گرم پتاسیم و ۴۴ میلی گرم سدیم و ۲۷ گرم کالری است، دانشمندان دریافته اند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است که در ادرار کردن تأثیر می گذارد و بخش سبز آن ویتامین«ث» دارد که دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند. و ۲ میلی گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک می کند، همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم می‌کند.
گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون می‌شود. پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری می‌کند.
این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری می‌کند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه می‌شود، زندگی ها را نجات دهید.
در باره حمله قلبی علاوه بر احساس درد در بازوی چپ، علایم د یگری برای حملهً قلبی وجود دارند: درد شدید در چانه، حالت تهوّع وتعریق زیاد، نیز باید مورد توجّه قرار گیرد

فواید تغذیه ای پیازچه:

پیازچه فواید زیادی دارد که بیشتر آن ها مانند پیاز است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– کاهش قند خون
– کاهش کلسترول خون بالا
– کاهش فشار خون بالا
– کاهش خطر پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطان ها
– کاهش التهاب

از اجزای تشکیل دهنده ی پیازچه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلیل پروپیل دی سولفاید

این ترکیب سطوح قند خون را کاهش می دهد. آلیل پروپیل دی سولفاید این کار را با افزایش میزان انسولین در دسترس انجام می دهد. به این ترتیب که به دلیل داشتن دی سولفید با انسولین رقابت می کند و جای انسولین در کبدرا اشغال می نماید؛ انسولین در کبد غیر فعال است.

کوئرستین

این ترکیب موجود در پیازچه دارای فواید ضدالتهابی وآنتی اکسیدانی می باشد.

کروم

پیازچه غنی از کروم است. کروم نوعی ماده معدنی ضروری است که بدن از آن برای تنظیم گلوکز، سوخت و سازبدن و ذخیره سازی ماکرونوترینت ها استفاده می نماید. در واقع کروم جزئی از فاکتور تحمل گلوکز است.
همچنین کروم باعث کاهش کلسترول تام همراه با افزایش کلسترول خوب(HDL) و کاهش تری گلیسیرید می شود.

ویتامین C

پیازچه غنی از این ویتامین است. ویتامین C به ارتقاء سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن در برابر بیماری های قلبی – عروقی، بیماری های چشمی و چین و چروک های پوستی محافظت می نماید.از مواد مغذی دیگریکه در پیازچه موجد است می توان به فیبر، منیزیم، ویتامین B6، پتاسیم و مس اشاره نمود.

چگونه از پیازچه استفاده کنیم؟

پیازچه دارای طعمی ملایم است که به عنوان یک سبزی چند منظوره می توان از آن در غذاهای مختلف استفاده نمود.
هر دو قسمت حبابی شکل سفید رنگ و رشته های سبز رنگ پیازچه قابل مصرف می باشند.
پیازچه را می توان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراک های مرغ و گوشت به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد!
همچنین، پیازچه های ریز و خرد شده را می توان درون سالادها، سُس ها و سوپ ها ریخت و یا این که آن را در غذاهایی مانند پیتزاها، ماکارونی ها و… استفاده کرد.
برخی افراد با پیازچه املت درست می کنند که بسیار خوشمزه است.

فواید پیازچه برای سلامتی

پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه ی غذاها به کار برده می شود. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.
پیازچه مانند سیر و تره فرنگی از خانواده ی آلیوم می باشد و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود.

فواید تغذیه ای پیازچه

پیازچه فواید زیادی دارد که اغلب آن ها مانند پیاز است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* کاهش قند خون
* کاهش کلسترول خون بالا
* کاهش فشار خون بالا
* کاهش ریسک پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطان ها

تره کوهی

کولین موجود در این گیاه به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل می کند. گنجاندن مقدار کافی کولین دررژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می دهد.ین گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است.
ترهٔ کوهی (با نام علمی: Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که مزه‌اش به پیازچهٔ خام می‌ماند و خود به سان ترهمی‌باشد. خام آن را چون سبزی همراه با خوراک می‌خورند. همچنین از آن در پخت کلانه نیز استفاده می‌شود. اگر در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد بدان «کنیوال» گویند.
تره کوهی از ارزش غذایی زیادی برخوردار است. این گیاه ، دارای طعم تند مانند سیر و پیاز است .
این گیاه ۳۰ درصد ویتامین A بدن را تأمین می کند ، که ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم می باشد . همچنین سرشار از آهن بوده و ۲۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین c بدن را تأمین می نماید و احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده ی بزرگ را کاهش می دهد .
از قسمت های مورد استفاده ی این گیاه پیاز و برگ های آن است ، که در کوکو و آش و یا به صورت پودر خشک شده استفاده می شود .
تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است. این گیاه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است . کولین موجود در این گیاه به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل می کند. گنجاندن مقدار کافی کولین دررژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می دهد. تره کوهی حاوی فولات است که نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود. این گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت و به کبد در دفع کلسترول نیز کمک می کند. تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد. ۳۰ درصد نیاز ویتامین A بدن را تامین می کند. ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم است.علاوه بر آن با تولید رتینول، به بینایی نیز کمک می کند و در بسته بندی های ۲۰۰ گرمی بصورت خشک شده ارائه می شود.

تره کوهی، عملکرد و رشد مغز را تقویت می کند

تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است. این گیاه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است که در این مطلب به نقل از «ehow» به بخشی از خواص آن اشاره شده است.
کولین موجود در این گیاه به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل می کند. گنجاندن مقدار کافی کولین دررژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می دهد.
تره کوهی حاوی فولات است که نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود.
این گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت و به کبد در دفع کلسترول نیز کمک می کند.
تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.
۳۰ درصد نیاز ویتامین A بدن را تامین می کند. ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم است.علاوه بر آن با تولید رتینول، به بینایی نیز کمک می کند.
۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.
فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند. احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
سلنیم نوعی آنتی اکسیدان به طور طبیعی در این گیاه وجود دارد و برای تعمیر سلول های آسیب دیده موثر است. به عملکرد غده تیروئید نیز کمک می کند.
کرومیوم، ماده کانی در این گیاه برای متابولیزم چربی، کربوهیدرات و انسولین مهم است.

خواص غذایی و داروشناختی

خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم‌های معده که علائم آن گویا تهوع بی‌مورد باشد بی‌نهایت مفید است و رازی می‌گوید: اگر آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کرده ۳ روز ناشتا یک استکان بنوشیم تمام بادهای بدن را دفع کرده و ورم پلک چشم را برطرف می‌کند و جوشاندهٔ تره کوهی مخصوصأ ریشهٔ آن با گُل پامچال (هر کدام ۱۰۰ گرم) به مدت ۵ روز برای فراموشکاری و مرض نسیان بی نایت مفید ست.

از خواص دارویی گیاه شنگ چه میدانید؟!

گیاه شنگ از جمله گیاهانی می باشد که بسیار پرخاصیت می باشد محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه به بیان خواص دارویی شنگ پرداخت. یکی از مهم‌ترین و پرخاصیت‌ترین گونه‌های گیاهی خودرو در استان کرمانشاه را شنگ عنوان کرد و گفت:
ریشه لعاب دار و تلخ این گیاه به میزان زیاد اشتهاآور بوده، ضمن اینکه خلط آور و نرم کننده سینه نیز است. نیازی فرد گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته ریشه شنگ التیام دهنده زخم معده نیز است.به گفته نیازی فرد، شنگ به میزان زیاد از اسهال و خونریزی جلوگیری کرده و ریشه آن مقوی‌تر از برگش است،
ضمن اینکه شنگ در تحلیل ورم و تقویت اعصاب نیز مفید است. محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه مصرف شنگ را در معالجه روماتیسم، نقرس و امراض جلدی موثر دانست و مصرف ۶۰ گرم از جوشانده آن را به این منظور توصیه کرد.
به گفته نیازی فرد، آب ریشه خام گیاه شنگ در از بین بردن زگیل اثر‌گذار است. وی افزود: در شنگ ماده موثره‌ای وجود دارد که برای سلامتی کبد، شش و قلب مفید است. وی مصرف شنگ را در شب تسکین دهنده درد و سرفه دانست
و مصرف آن را با روغن زیتون آرام بخش دانست. وی در ادامه یا بیان اینکه تمام مواد مغذی شنگ در آب پخته شده آن یافت می‌شود، به افراد توصیه کرد به هیچ وجه آب جوشانده آن را دور نریزند.
‌شنگ وحشی با نام علمی Tragopogoh collinus و با نام محلی شن یکی از گیاهان خوراکی خودروی استان و متعلق به خانواده کاسنی یا Compositae است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا