صیفی جات

كاشت و مراقبت سیر در مزرعه

كاشت و مراقبت سیر در مزرعه

درموقع کاشت پیاز سیر باید دقت کرد که عمق کاشت زیاد نشود چه پیازی که عمیق کاشته شده باشد کم محصول می شود یعنی عمل کرد مزرعه سیر بستگی فراوان به دقت در کاشت سیرچه دارد. چون سیر بیشتر بمقدار کم و در سطح کوچک کاشته می شود لذا اغلب سیرچه ها را بوسیله دست می کارند و برای اینکه عمق کاشت از حد لازم و مجاز تجاوز نکند پیاز سیر را بین سه انگشت میانه و سبابه و شست گرفته در خاك نرم مزرعه فرو می کنند عمق کاشت باید نسبت به نوع خاك 3 تا ۵ سانتیمتر بیشتر نباشد یعنی درا راضی سبک تا 5 سانتیمتر عمق می توان کاشت ولی در اراضی نسبتا سفت و رسی عمق کاشت نبایداز 5/2 تا ۳ سانتیمتر تجاوز کند زیرا در غیر اینصورت سفتی خاك مانع رشد پیاز و اگر رطوبت زمین زیاد باشد باعث پوسیدن آن می گردد .فاصله بین بوته ها و خطوط کاشت بنابراینکه کارهای کشاورزی از قبیل وجين و سله شکنی با وسایل دامی و یا دستی و یا مکانیکی انجام شود از 25 تا 75 سانتیمتر تفاوت می کند ولی در هر حال فاصله بوته ها روی خطوط بیش از ۱۲ سانتیمتر نیست.بطوریکه قبلا نیز تذکرداده شد برای ازدیاد سیر ازسیرچه های که پیاز کامل سیر را تشکیل می دهد استفاده می کنند و برای این منظورسیرچه های خارجی پیاز را می کارند زیرا به تجربه ثابت شده که این قسمت از پیازسیر مقاومت بیشتری به رطوبت نشان می دهد تاسیرچه های ردیف داخلی پیاز.موضوعی که تذکر آن مفید بنظر می رسد اینست که در موقع وجین کردن و یا سله شکستن مزرعه سیر باید در نظر داشت که ریشه سیرمانند ریشه پیاز معمولی سطحی بوده وممكن است از خراش دادن عمیق سطح خاك ريشه صدمه ببیند بنابراین وجین و سله شکنی باید سطحی باشد.مقدار پیازکه برای کاشت یک هکتار زمین لازم است نسبت به فاصله بین خطوط و طرز کاشت متفاوت است با دانستن تعداد سیرچه در یک کیلو و بادرنظر گرفتن فواصل بین خطوط و بين بوته ها روی هر خط می توان به آسانی وزن مقدار بذر مورد احتیاج را تعیین کرد.ابعاد و وزن سیرچه بطور متوسط بدین قرار است. پهنا ۸ تا ۲۰ میلیمتر درازا 26 تا 35 سانتیمتر و کلفتی 6 تا 14 میلیمتر. یک هزار دانه سیرچه یک کیلو وزن دارد .ازآنجائیکه هر هزار دانه سیرچه یک کیلو یا هزار گرم وزن دارد مقدار 2/3 کیلو و با در نظر گرفتن ضایعاتی که ممکن است در موقع کاشت و یا پس از آن بوجود آید در حدود 5/3 یا 4 کیلو سیرچه برای یک آر زمین مورد احتیاج است.موقع کاشت بذر در نواحی که دارای زمستان معتدل می باشند در پاییز است در اینصورت محصول در اواخر خرداد قابل برداشت می شود. اگر زمستان خیلی سرد باشد باید در اواخر این فصل یعنی از اواسط بهمن ماه هرچه زودتر پیاز سیر را بکارند در اینصورت محصول سیر در اواخر تیر یا اوایل مرداد برداشت می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا