گیاه شناسی

نخود سیاه و سفید ایرانی ، عدس ، ماش

نخود سیاه و سفید ایرانی – عدس – ماش

نخود سفید یا سیاه (سیسر آریه تینوم Cicer arietinum)

 عدس (لنس اسکولنتوم Lens esculentum)

 ماشا (فاز اولوس مونگو Phaseolus mungo يافازاولوس رادیاتوس Phaseolus radiatus)

نخود سیاه را که از آن لپه تهیه می کنند می توان در پائیز کاشت و نخود سفید را از اواخر زمستان تا آخر نیمه اول فروردین می کارند.درباره ماش این نکته را اضافه می کنیم که در شرق میانه و مخصوصا در شرق دور از این گیاه برای تغذیه انسان و دام و همچنین بعنوان کود سبز استفاده زیاد می شود . مخصوصا در بعضی از ممالک شرق دور از برگ و ساقه و جوانه نازك ماش برای تهیه سبزی پخته و یا بطور خام درتهیه سالاد استفاده زیاد می شود . برای این منظور مقداری ماش را مدت 4 ساعت در آب نیمه گرم خیسانده و پس از این مدت از آب خارج کرده در محل گرم و تاریکی قرار می دهند و هر چند ساعت یک مرتبه مقداری آب گرم روی دانه های خیس شده می باشند بدین ترتیب پس از یک هفته جوانه های ماش قابل استفاده می گردند. از یک کیلودانه ماش با این طرزعمل درحدود ۸ کیلو سبزی بدست می آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا