زراعی

شاهی

شاهی

شاهی، تره تیزک یا تره تندک یک نوع سبزی خوردن است که به صورت خام و گاهی پخته مصرف می‌شود. به بذر آن سپندان گویند. شاهی گیاهی است علفی و یک ساله که در طب قدیم ایران به نام هی جرجیزبستانی و رشاد نیز معروف است. این نوع سبزی به داشتن مقادیر زیادی ویتامین C معروف است و از دیرباز برای مداوای سرماخوردگی کاربرد داشته‌است. در ادامه مطلب میتوانید عکس هایی از سبزی شاهی رو مشاهده کنید و خواص این سبزی را بخوانید برگ‌های آن سبزو روشن، گل‌هایش کوچک و به رنگ سفید یا قرمز ارغوانی و با عطر ملایم به طور گروهی در انتهای شاخه ظاهر می‌شود. میوه آن بیضوی به طول تقریبی۵۰ میلی‌متر و عرض چهار میلی‌متر است. تخم شاهی دارای آلکالوئیدی به نام اسید سناپینیک و کولین اتر choline ether و یک اسانس روغنی که خاصیت ساخت استروژن را در بدن دارد می‌باشد. تخم شاهی را اگر در آب خبس کنید موسیلاژ و لعابی ایجاد می‌کند که می‌توان به جای صمغ عربی و کتیرا از آن استفاده کرد. شاهی گیاهی است یک ساله و خودرو که طول آن به ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد و به شکل نپخته، بعنوان طعم دهنده به غذا و دم‌کرده مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگ، گل، میوه و دانه شاهی از مهم‌ترین قسمت های این گیاه بهاری هستند و به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خواص طبی

شاهی از نظر طب قدیم ایران،گرم و نستا خشک وبده و دارای خواص مهم زیر است.
۱- در طب آیورودا برای درمان ناراحتی های بعد از زایمان به کار می رود.
۲- برای پایین آوردن قند خون،یک قاشق مرباخوری تخم شاهی را در یک لیوان آب ریخته و بگذارید به مدت ۵ دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کرده و بنوشید.
۳- برای سفید کردن پوست و برطرف کردن لکه های قهوه ای و کک و مک،جوانه شاهی را له کرده و با گلسیرین و آب مخلوط کرده و روی صورت بمالید.
۴- شاهی آنتی اکسیدان است.
۵- ادرار آور است.
۶- ضد بیماری اسکوربوت می باشد.
۷- برای تسکین ضرب دیدگی عضلات از ضماد برگ شاهی استفاده کنید.
۸-آسم را درمان می کند.
۹- بواسیر را برطرف می کند.
۱۰- برای ازدیاد شیر در مادران شیرده استفاده می وشد.
۱۱- دم کرده شاهی نیرو بخش است.
۱۲- برای تمیز کردن کبد و طحال به کار می رود.
۱۳- سنگ مثانه و کلیه را خرد می کند و از بین می برد.
۱۴- اسپرم را زیادمی کند.
۱۵- محرک و تقویت کننده نیروی جنسی در مردان و زنان است.
۱۶- هضم غذا را تسریح می کند.
۱۷- گاز و نفخ معده را از بین می برد.
۱۸- خون را تصفیه می کند.
۱۹- تخم شاهی تقویت کننده معده است.
۲۰ – تخم شاهی خلط آور و قاعده آور است.
۲۱- عروق را باز می کند بنابراین گیای مفیدی برای تقویت قلب است.
شاهی پای ثابت سبزی خوردن است. این سبزی سرشار از بتاکاروتن سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامتی لازم هستند.
به گزارش ایسکانیوز به نقل از تبیان، در ادامه به گوشه ای از خواص این سبزی خوشمزه می پردازیم.

شاهی: دوست پوست

شاهی سرشار از بتاکاروتن است که برای حفظ سلامت و طراوت پوست لازم و ضروری است. این ترکیب یک آنتی اکسیدان قوی است که باعث می شود پوست سفت، نرم و سالم بماند. بتاکاروتن همچنین استخوان ها را سالم نگه می دارد و برای قوه بینایی مفید است.

شاهی: کم کالری

شاهی با وجود ویتامین رسانی به بدن باعث چاقی نمی شود چون یک سبزی کم کالری محسوب می شود. شما می توانید روزانه شاهی میل کنید و بدون نگرانی، از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف آن بهره مند شوید.

شاهی: ضدسرطان

نتایج بررسی های علمی نشان می دهد که مصرف گل کلم، کلم بروکلی و همچنین شاهی برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر عمل می کند.

شاهی: ایده آل برای کودکان

میوه ها و سبزیجات برای رشد کودکان اهمیت زیادی دارند. شاهی نیز جزو سبزیجات ایده آل برای کودکان است. چون حاوی آهن، زینک، کلسیم، منیزیم و ویتامین های C ،K ،E ،B1 و B6 است. توصیه می کنیم به کودکانتان نیز شاهی بدهید. حتی می توانید آب آن را گرفته و به آب میوه های مورد علاقه آن ها اضافه کنید. چون شاهی به راحتی با هر نوشیدنی میکس می شود و تغییر چندانی در طعم آن ایجاد نمی کند.

شاهی برای خانم های باردار

شاهی برای خانم های باردار ایده آل است چون حاوی ویتامین های مختلفی است. در بین این ویتامین ها می توان به اسیدفولیک اشاره کرد که در دوره بارداری اهمیت ویژه ای برای خانم ها دارد. بنابراین مصرف شاهی از مصرف مکمل هایی که به طور معمول تجویز می شود به مراتب بهتر است. توصیه می شود که شاهی در رژیم غذایی خانم ها و بخصوص خانم های باردار گنجانده شود.

شاهی: برای افزایش میل جنسی

شاهی خواص انکارناپذیری دارد. کم کالری بودن آن کافی است که خیلی از افراد نسبت به مصرف آن ترغیب شوند. جالب تر اینکه این سبزی ساده و بی ادعا برای افزایش میل جنسی نیز مفید است. اگر می خواهید روابط زناشویی تان را پرشورتر کنید حتماً شاهی را در برنامه غذایی تان بگنجانید.

روش کاشت شاهی

سبزی شاهی یا تره تیزک یکی از سبزیهای مورد علاقه ی اکثر ایرانیان میباشد وجزءسبزیهایی است که به شکل خام مصرف میشود و کمی تندوتیز است و خوردن خالص آن به تنهایی کمی دهان را میسوزاند به همین دلیل اسم تره تیزک رو براش گذاشتن. این سبزی خیلی سریع رشد میکنه و اگه رویش سریع چیزی رو در زبان عامیانه مثال بزنن میگن مثل تخم تره تیزک رشد میکنه.

روش کاشت:

بذر شاهی را به صورت دستپاش یا خطی در فصل بهار درعمق ۰ تا ۶ سانتیمتری باغجه ایکه خاک آن نرم شده باشد و ترجیحا” در مکانی آفتابگیر بپاشید خاک باید تقریبا همیشه مرطوب باشد چون در خاک مرطوب بهتر رشد میکند بعد از ۳ الی ۴ روز پس از کاشت بذررویش جوانه ها را ازدل خاک مشاهده خواهید کرد(میدونم این مرحله برای علاقه مندان به گیاهان خیلی لذت بخشه) اگه سبزیها تون پرپشت شدن میتونین از لابه لاشون اونها روکم کنین (تنک کردن). با مراقبت وآبپاشی به اندازه سبزیهاتون بین۱۰ تا ۱۵ روز بعد از جوانه زدن قابل برداشت خواهند بود البته این مرحله شاهی ها بسیارجوان و ترد هستند و شما میتوانید آنها را باقیچی برداشت کنید ، دقت نمایید خیلی از نزدیک ریشه نچینید فقط برگها رابچینید و از خوردن سبزیهای خوشگلتون لذت ببرید نوش جونتون.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا