صیفی جات

مشخصات گیاه شناسی پیاز

مشخصات گیاه شناسی پیاز

 بطوریکه در بالا اشاره شد پیاز گیاهی است دوساله از خانواده سوسنیها که نام علمی آن آلیوم سپا می باشد. پیاز با وجود اینکه دوساله است در سبزیکاری بطور محصول یکساله کاشته می شود .در پاره ای از انواع پیاز معمولی بجای بذر در گل آنها غده هوایی ظاهر می شود که می توان از آنها برای ازدیاد این نوع استفاده کرد.پیاز خوراکی یا معمولی دارای یک ساقه پهن و نازك مدور زیرزمینی یا ریزوم می باشد . روی سطح فوقانی آن برگ های ضخیم سفید ویا قرمز رنگ که کلروفیل خود را از دست داده و به مخزن مواد غذائی تبدیل شده قرار گرفته اند. ریشه پیاز نسبتا ضخیم و گوشتی و ساده است و از قسمت تحتانی ساقه زیرزمینی خارج می شود . طول این ریشه ها نسبتا كوتاه و انتشار آن در داخل زمین در 15 یا 20 سانتیمتر قسمت فوقانی خاك مزرعه می باشد. دروسط صفحه ساقه زیرزمینی نقطه رویشی پیاز که نقش جوانه انتهائی ساقه هوانی را بازی می کند قراردارد و در این محل است که ساقه گل دهنده و برگ سبز بوته پیاز ظاهرشده و در فضا به رشد خود ادامه می دهد.اغلب بين برگ های ضخیم زیر زمینی که حجم پیاز را تشکیل می دهند جوانه هایی به وجود می ایند که پس از رشد هر یک از آنها تولید پیاز کامل و عليحده ای می کنند و از این پیازهای کوچکی که ما بچه پیاز می نامیم می توان برای ازدیاد گیاه استفاده کرد. این پیازهای کوچک معادل شاخه های فرعی ساقه هوائی سایر گیاهان می باشند. و از نظر سبزیکاری و تولید پیاز بمنظور تجارتی این خاصیت تولید بچه پیاز ژنتیکی و ارثی و یکی از علل نامرغوبی محصول است . این نوع پیازها را پیاز دوقلو می نامند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا