صیفی جات

کدوی مکزیکی یا شایوت

کدوی مکزیکی یا شایوت

 نام گیاه در زبان های خارجی

انگلیسی وجتیپل پر Vegetable pear – مایرلیتون Mirliton – مانگوسکواش Mango squtash- شاپوت Chayote
آلمانی شایوت Chayote

مشخصات گیاه شناسی

شايوت نباتی است از خانواده کدوئیان و دائمی. این گیاه درخاك توليد غده هائی می کند که در مناطق گرمسیر از آن مانند سیب زمینی برای تغذیه انسان استفاده می کنند . این گیاه به سرما بسیار حساس است و در امریکای مرکزی و جنوب مکزیک که موطن اصلی آن می باشد دائمی است ولی در جنوب آمریکا تا حدود شهر واشنگتن آنرا به طور یک ساله می کارند یعنی هر سال داشت آنرا تجدید می کنند و در ایالات جنوبی و ساحل خلیج مکزیک که دارای زمستان معتدل هستند و می توان این گیاه را بطور دائمی کاشت باید در زمستان سطح خاك پای بوته را با پوششی مانند کاه بلند (کلش) و یا موادی شبيه آن پوشاند تا جزئی سرما هم به داخل خاك و ریشه گیاه سرایت نکند زیرا اگر سطح خاك درعمق بیش از ۵ سانتیمتر یخ ببندد ریشه صدمه دیده و بوته کدوی مکزیکی خشک می شود. به همین مناسبت قطر پوششی باید در حدود ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر باشد.تعداد کروموزوم های شايوت نه تنها جور از جنس سكيوم Sechium می باشد ۱۲ جفت یعنی 24=n2 است. رنگ میوه از سفید عاجی تا سبز تيره تفاوت می کند و وزن هر دانه آن از یکصد گرم تا یک کیلو متغیر است ولی مطلوب بازار و مصرف کننده در نواحی گرم میوه هائی است که 250 تا 450 گرم وزن داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا