خاک سیب زمینی
هرچند جنس خاك مزرعه برای کاشت سیب زمینی دارای اهمیت می باشد ولی از دو عامل تولید غده سیب زمینی یکی درجه حرارت خاك و گرمای هوا و دیگری نوع زمین عامل اول یعنی حرارت به مراتب مهم تر از عامل دوم یعنی نوع خاك است.بهترین زمین برای کاشت سیب زمینی خاکی است عميق وحاصلخیز یعنی توی و از حيث ترکیب فیزیکی رس وشنی یا شن ورسی که مقدار زیادی مواد آلی پوسیده ( هوموس) دارا باشد. بنابراین زمینی که سیب زمینی در آن کاشته می شود باید سبک و پوك و در عین حال قادر به نگاهداری رطوبت باشد. از حيث قلیایی و با ترش بودن زمین آنچه از آزمایش های عديده نتیجه گرفته شده اینست که زمین قلیایی یا خنثی برای کشت سیب زمینی مناسب نیست و بهترین PH برای حداکثر عمل کرد این محصول بین 5/5 و 6 می باشد. در اراضی قلیایی و یا خنثی نه تنها مقدار محصول کاهش میابد بلکه این نوع اراضی در درشتی غده سیب زمینی نیز مؤثر بوده محصول ریز و نامرغوب تولید می کند.